1 EUR - 4.6478 RON      1 USD - 0.1466 RON      1 GBP - 5.1631 RON      1 CHF - 4.1177 RON      1 XAU - 4.0820 RON Miercuri, 19 Decembrie 2018
     HOME     
     SOCIAL     
     BUSINESS/FINANCIAR     
     POLITIC/ADMINISTRATIV     
     SPORT     
     INTERNATIONAL     
     DIVERTISMENT/CANCAN     

SOCIAL
VIDEO – Al treilea accident mortal transmis live pe Facebook. ”A văzut moartea în ochii lui”

 

O nouă tragedie s-a produs din cauza atenției acordate telefonului mobil la volan.

Doi tineri au murit și alți doi au fost răniți în Vrancea, după ce au intrat cu mașina într-un podeț. Șoferul făcea live pe Facebook și nu era atent la drum. Este al treilea accident transmis în direct pe Facebook în ultima vreme.

Tinerii au plecat din satul Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, la plimbare cu maşina pe drumul european E85, invitaţi chiar de şofer. Conducătorul, un tânăr de 19 ani, a fost singurul care la plecare şi-a pus centura, apoi a început live-ul pe Facebook.

Imaginile îl suprind cum se străduieşte să fixeze telefonul mobil pe bord, ca să aibă un cadru bun, în loc să fie cu ochii la drum. Telefonul alunecă în mai multe rânduri, iar atenţia celor din maşină se îndreaptă numai acolo, moment în care se produce tragedia.

Maşina celor 4 a lovit un podeţ pe partea dreaptă şi s-a oprit în şanţ. Pasagerii de pe partea dreaptă a maşinii, un băiat de 14 ani şi altul de 18, au murit pe loc. Şoferul şi cel de-al patrulea tânăr au ajuns în stare gravă la spital.

Doctor Marinela Preda, SAJ Vrancea: “Un pacient era în stop cardio-respirator, iar unul dintre ei era inconştient, care ulterior a intrat şi el în stop cardio-respirator şi a murit. Ambii băieţi au murit. Ceilalţi doi erau cu traume minore, au ajuns la spitalul judeţean Focşani, unde li s-au acordat îngrijiri medicale.

Poliţiştii au analizat şi ei imaginile şocante.

Comisar Cătălin Stegărescu, poliția rutieră Vrancea: “Nu a adaptat vteza la condiţiile de drum într-o curbă, motiv pentru care a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe marginea părţii carosabile, unde a intrat în coliziune cu un podeţ. Se pare că şoferul, conducătorul auto, avea preocupări de altă natură, respectiv utiliza telefonul mobil în momentul conducerii.

Prietenul șoferului: “Erau în live băieţii. Telefonul a căzut pe bord, că era pe bord telefonul, şi a pierdut controlul maşinii şi a intrat direct în pod. Unul din spate, până să vadă asta, a văzut totul şi a văzut cum ar veni moartea în ochii lui, cum a intrat. El s-a ţinut şi a scăpat.

Șoferul este cercetat pentru ucidere din culpă. Poliţiştii fac un apel la şoferi să fie responsabili când conduc şi să fie atenţi la drum.

Cristian Andrieș, ofițer specialist Direcția Rutieră: “Utilizarea telefonului mobil şi mai ales a aplicaţiilor de pe telefoanele inteligente, fără a avea dispozitiv mâini libere, poate conduce la evenimente nefaste. Trebuie să se gândească la siguranţa lor, dar şi la siguranţa celor pe care îi transportă şi la siguranţă celorlalţi participanţi la trafic.

Este cel de-al treilea accident transmis live pe Facebook în ultimele luni. Unul dintre ele s-a produs în mai pe o autostradă din Ungaria. Nouă români şi-au pierdut atunci viaţa. O lună mai târziu, o femeie din Olt şi-a pierdut viaţa într-un accident asemănător.

Detalii pe stirileprotv.ro

CITESTE SI
VIDEO Tânără din Ilfov, bătută cu sălbăticie de iubit şi abandonată într-o baltă de sânge
Adaugat in data de - 9 decembrie 2018

O tânără din Ilfov a fost bătută cu sălbăticie de iubit şi apoi abandonată într-o baltă de sânge. Totul s-a întâmplat într-o curăţătorie din Domneşti, judeţul Ilfov, iar scenele violente au fost…

Maşina Poliţiei de Frontieră loveşte un om, în Maramureş, apoi poliţiştii îl târesc într-un şanţ
Adaugat in data de - 6 decembrie 2018

Maşina Poliţiei de Frontieră loveşte un om, în Maramureş, apoi poliţiştii îl târesc într-un şanţ. Fotografiile în care un bărbat e târât de polițiștii de frontieră într-un șanț de la marginea drumului…

Un poliţist şi iubita lui, găsiţi morţi în casă la Oraviţa
Adaugat in data de - 6 decembrie 2018

Un poliţist de la Poliţia de la Transporturi Feroviare Oravița şi iubita acestuia au fost găsiţi morţi în casă. Alerta a fost dată la numărul unic de urgenţe 112. În prezent se…
OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME FOR SPORT      FASHION ADDICT      TRADEAUTO      CASA TA CLUJ
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.
apartamente floresti mobila la comanda cluj